AHT´s Dränering och Termogrund

Ditt hus ska motstå naturens krafter i många år. Med AHTs välbeprövade Dränering & Termogrund-koncept för källargrunder får du en helhetslösning som leder bort både mark- och dagvatten samt en helt tät, motståndskraftig och värmeisolerad grundmur som håller källaren torr och varm.

En effektiv isolering av din husgrund

Då källargrunden är nedgrävd i marken får den utstå mycket fukt om den inte är tillräckligt skyddad. Med vår täta Termogrundmur förenas noga utvalda komponenter till ett system som effektivt skyddar din grund mot fukt samtidigt som den isolerar mot kylan i marken. Miljön den skapar i din källare är torr, varm samt hälsosam och du behöver inte oroa dig för fuktskador.

Vår termogrundmur håller dig och din husgrund friska

Vår Termogrundmur består av komponenter som förutom att skydda din grund mot fukt och isolera mot kyla även skyddar din husgrund mot mikroorganismer och höga ph-halter. Detta på grund av det flerskiktiga tätmembran med fuktskyddad isolering och den specialplåt som är en del av termogrundmurens konstruktion.

Så hur fungerar Termogrundmur lösningens olika delar:

• Dubbelväggiga spolbara dräneringsrör leder bort markvatten runt hela grunden vid bottenplattans underkant.

• Tätmembranet motstår vatten, fukt, mikroorganismer och lufttrycksskillnader.

• Isoleringen förhindrar att värme läcker ut.

• Plåten reflekterar värmestrålningen i källaren och utgör ett mekaniskt skydd mot stenar.

• Dagvattenledningar leder bort takvattnet från ditt hus.

Därmed får du en helhetslösning som håller såväl vatten, fukt och kyla utanför din husgrund. Värmen stannar alltså kvar inne, vilket gör att du får lägre uppvärmningskostnader!

Vi har lång erfarenhet av fuktproblem & dränering

AHT har mycket lång erfarenhet av fuktproblem och dränering av byggnader. Med vår Termogrundmur åtgärd levererar vi en genomtänkt lösning som bevarar din husgrund, säkerställer ett sunt boendeklimat samt ökar din fastighets värde. Och detta till ett mycket konkurrenskraftigt pris. 

Kontakta oss gärna med frågor om hur vi på bästa sätt kan hjälpa dig att åtgärda och förebygga fuktproblem i din husgrund samt för mer information om hur vår Termogrundmur lösning fungerar. Du hittar kontaktuppgifter längst ner på sidan. Vi arbetar i Stockholm och Uppsala med omnejd.

Nedladdningbar information:

Termoisolering av grundmur (PDF)

Exempel på dränering och termogrund (PDF)